Heerhugowaard 2

Buurtzorg+

Buurtzorgteam Heerhugowaard 2 is een team met een plusje, ook wel buurtzorg +.

Wat houdt dit precies in?

Kenmerkend voor de samenwerking tussen Fysiotherapiepraktijk Sint-Pancras, Ergotherapiepraktijk Noord Holland en de Buurtzorg Heerhugowaard 2 zijn de zeer korte lijnen en de snelle beschikbaarheid van de fysiotherapeut en/of de ergotherapeut voor patiënten van de Buurtzorg.

Vanaf augustus 2014 hebben we een samenwerkingsverband met de fysiotherapeute Marga Over en de ergotherapeute Samantha Schilder. Deze samenwerking ervaren we als zeer plezierig. We weten elkaar goed en snel te vinden en maken veel gebruik van elkaars kennis en ervaring. In een vast overleg, 1x per 8 weken, stemmen we de zorg en behandeling van onze cliënten goed op elkaar af.

De zelfredzaamheid van onze cliënten hebben wij hoog in het vaandel staan. Adviezen en oefeningen die de fysiotherapeut en/of de ergotherapeut aan een cliënt geeft kunnen wij in onze zorg meenemen. Ook krijgen we regelmatig tips voor onszelf, bijvoorbeeld m.b.t. een goede werkhouding en tiltechnieken. Of het nu gaat om cliënten die tijdelijk (bv. na een operatie) thuiszorg nodig hebben, chronisch ziek zijn of zich in het laatste stadium van een ongeneeselijke ziekte bevinden, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en (wijk)verpleegkundigen/ziekenverzorgenden kunnen elkaar op veel gebied ondersteuenen, aanvullen en versterken.